top of page

A Benczúr Ház Rendezvényközpont Nyári Fesztiválja 2024

Benczur Kerti Estek logo.png
Postakürt alapítvány logó Színes (2).png
BRK_logo.png
Postamúzeum logo.jpg
Szepseg_forradalma.jpg

A SZÉPSÉG FORRADALMA - NYÁRESTI KONCERT A DANUBIA ZENEKARRAL

2024. július 21., vasárnap 20:00

„Szimfóniát kellett írnom a Concerts Spirituels megnyitására. (…). A hallgatóság nagy tapssal jutalmazta a szimfóniámat. Utána örömömben rögtön a Palais Royalba mentem, ettem egy jó fagylaltot…” – írta a 22 éves Mozart apjához írt levelében párizsi sikeréről.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr 'Párizsi' szimfónia, K 297

Wolfgang Amadeus Mozart: A questo seno, deh vieni, K 374

Wolfgang Amadeus Mozart: Misera, dove son? Ah, non son io che parlo, K 369

Wolfgang Amadeus Mozart: Nehmt meinem Dank, K 383

 

SZÜNET

 

Antonín Dvořák: Vonósszerenád

 

Közreműködik: Balga Gabriella

Vezényel: Hámori Máté

A koncert hossza: 100 perc, egy szünettel

Esőnap: július 22., hétfő

Instant Klasszikusok.jpg

INSTANT KLASSZIKUSOK -
A SZENT EFRÉM FÉRFIKAR KONCERTJE

2024. július 23., kedd 20:00

A Szent Efrém Férfikar Instant klasszikusok műsorában jól ismert dallamok, világslágerek, garantált dallamtapadást okozó melódiák keverednek össze egymással. A Török induló, a Diótörő, az Oroszlánykirály, a Hallelujah és még rengeteg más ének, a nyolctagú énekegyüttestől megszokott sziporkázó, virtuóz és humoros előadásban szólal meg, tartalmas és szórakoztató nyáresti kikapcsolódást kínálva az érdeklődőknek.

 

Program:

Archiminia

Csajkovszkij – Papp: Diótörő

Elton John: Circle of life

Liszt Ferenc – Bubnó Tamás: Rákóczi induló

Wolfgang Amadeus Mozart – Bubnó Lőrinc: Török induló 

Winter in Green

Heaven for Everyone 

Ragupathi 

Kae le kae 

Kumama

Hallelujah

 

A koncert hossza: 90 perc, szünet nélkül

Esőnap: július 24., szerda

Lepcsohaz.jpg

HÁZTÖRTÉNETI SÉTA

2024. július 28., vasárnap 11:00 BETELT!

2024. július 28., vasárnap 16:00 BETELT!

Vezetett háztörténeti séta a 125 éves Benczúr Ház falai között.
Program: barangolás az emeletek szalonjaiban, felidézve a századforduló hangulatát, ismerkedés az építtető Stern famíliával, a Család és a Haza története, Róth Miksa és Marmorek Oszkár, a millennium ünnepi forgatagában, a történelem eseményeinek hatása, a ház sorsa, virágzása és újjáéledése.

A programon a részvétel ingyenes, azonban a létszám korlátozott és regisztrációhoz kötött!


E-mailes regisztráció: Sánta Ildikó - santa.ildiko@benczurhaz.hu

BETELT
Maggi.jpg

MAGGI ÉS LILLEMOR

2024. július 29., hétfő 20:30

Az Összpróba Alapítvány és a Kultkikötő előadása

A legmeghatóbb és legmulatságosabb komédia, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak. Maggi, az idősotthon alfanősténye új szobatársat kap: Lillemor régivágású úrihölgy, mindenben Maggi ellentéte. Kitör a háború. Határviszály. Öldöklő kézitusa. Félsikerrel kecsegtető sütőcsempészet. Életveszélyes krumplifőzés. És a fegyverletétel előtt feltűnik még Georg, Lillemor örök szerelme, aki most Magginek udvarol...

 

Szereplők:

Bezerédi Zoltán

Mertz Tibor

 

Írta: Per Inge Torkelsen – Pål Mangor Kvammen – Jon Sægrov – Torfinn Nag

Fordító: Hamvai Kornél

Jelmeztervező: Velich Rita

Fotó: Gradvolt Endre

Rendező: Réthly Attila

 

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli. A színdarab eredetileg két női színészre íródott, előadásunkban a jogtulajdonos különleges engedélye alapján a szerepeket két férfi színész alakítja.

 

Az előadás hossza: 100 perc, szünet nélkül
Esőnap: július 30., kedd

Musical_sport_puskaspeti.jpg

MUSICAL KLUB: SPORT ÉS MUSICAL –
Sportoló énekesek, éneklő sportolók,
az Olimpia jegyében.

2024. július 31., szerda 20:00

Esőnap: 2024. augusztus 1. csütörtök 20:00

A Színészválogatott tagjai, valamint olimpiai- és világbajnok sportolók a Musical Klubban 

Sztárvendégek:

A színészválogatott tagjai: Puskás Peti (csapatkapitány), Baksa András, Kocsis Dénes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Szondi Tamás, Varga Miklós.
Sportoló művésznők, többek között Cseke Brigitta.

Olimpiai- és világbajnok sportolók: Géczy Erika és Kőbán Rita (kajak-kenu), Mizsér Attila (öttusa), Gergely Gábor (asztalitenisz), Arlóy Zsófia paralimpikon (para-asztaliteniszező)

Különleges vendégek: az Elte-Beac Cheerleader csapata, Kovácsik Rita vezetésével.

Házigazdák:

Borsi László, producer-szerkesztő-műsorvezető, Kocsák Tibor, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, a Madách Színház zenei vezetője.

A Musical Klub júliusban is különleges, ezúttal a sporthoz is kötődő műsorral készül a Benczúr Kerti Esték programsorozatra. A házigazdák a legismertebb foci- és sportrajongó hazai musicalénekeseket és világhírű, sikeres sportolókat hívnak el.

Sok zenével, ismert slágerekkel, kötetlen beszélgetésekkel, máshol nem hallható sztorikkal, kulisszatitkokkal, izgalmas meglepetésekkel, improvizációkkal várják a nézőket.

A vendégek legkedvesebb dalaikat is elhozzák az estre. Egy jókedvű, vidám, humorban, de komoly történetekben is bővelkedő két óra vár a közönségre, ahol a művészek és sportolók egy egészen más oldalukat is megmutatják.

Az előadás hossza: 120 perc, egy szünettel

dunakanyar4.png

KARINTHY FERENC: DUNAKANYAR

2024. augusztus 3., szombat 20:30

A Szentendrei Teátrum előadása

Lehet-e egyszeriben közünk egy ismeretlenhez egy véletlen találkozás során? Karinthy Ferenc figuráit a magány űzi, akik bátortalan, vagy éppen meghökkentő lépéseket tesznek egy vadidegen felé. 1971-ben Szinetár Miklós rendezésében forgattak tévéjátékot Karinthy egyfelvonásosából, Hámori Ildikóval és Sztankay Istvánnal, 1981-ben pedig Szentendrén láthatta a közönség a legendás előadást a Nosztalgia Kávéházban. A Szentendrei Teátrum is a Dunakanyarhoz sok szállal kötődő Szinetár Miklóst kérte fel, hogy állítsa színre a népszerű művet, Szinetár Dóra és Makranczi Zalán alakításában. Az előadás otthona a szentendrei Szamos Marcipán Múzeum Klimt-termének kávézója, de népszerűségének köszönhetően készült belőle egy színpadi változat is, ez érkezik a Benczúr Kerti Esték programsorozatába.

 

Kávéfőzőnő: Szinetár Dóra

Vendég: Makranczi Zalán

 

Díszlettervező: Fazekas Gyula

Jelmeztervező: Velich Rita

Rendező: Szinetár Miklós

 

Az előadás hossza: 85 perc szünet nélkül

Esőnap: augusztus 4., vasárnap

Lepcsohaz.jpg

HÁZTÖRTÉNETI SÉTA

2024. augusztus 4. vasárnap 11:00

Vezetett háztörténeti séta a 125 éves Benczúr Ház falai között.
Program: barangolás az emeletek szalonjaiban, felidézve a századforduló hangulatát, ismerkedés az építtető Stern famíliával, a Család és a Haza története, Róth Miksa és Marmorek Oszkár, a millennium ünnepi forgatagában, a történelem eseményeinek hatása, a ház sorsa, virágzása és újjáéledése.

A programon a részvétel ingyenes, azonban a létszám korlátozott és regisztrációhoz kötött!


E-mailes regisztráció: Sánta Ildikó - santa.ildiko@benczurhaz.hu

mikorhazudtam_füzetbe_1000x1080.jpg

MIKOR HAZUDTAM?

2024. augusztus 5., hétfő 20:30

2024. augusztus 6., kedd 20:30

Az Orlai Produkció előadása

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni. Főnökei egy fiatal, ambiciózus kommunikációs szakembert küldenek el hozzá, hogy közösen dolgozzanak ezen a problémán. A tréning azonban különös fordulatot vesz, a valóság körvonalai fokozatosan elmosódnak és végképp összekeveredik az igazság a hazugsággal. 

 

16 éven alattiaknak nem ajánlott!

 

Szereplők:

Péterfy Bori

Rohonyi Barnabás

 

Író-rendező: Tasnádi István

Látványtervező: Antal-Fógel Adrienn

Plakáttervező: Csáfordi László

Filmbejátszások: Tiszeker Dániel, Pataki Ádám, Mészáros Attila

Rendezőasszisztens: Garádi Gréta

Producer: Orlai Tibor

 

Az előadás hossza: 70 perc, szünet nélkül

Esőnap: augusztus 7., szerda

C37A0165-2.jpg

A NEMZETKÖZI CIGÁNY DAL NAPJA

2024. augusztus 8., csütörtök 19:00

A legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Cigány Dal Napja, mely a sokszínűséget ünnepli cigány és nemcigány művészek részvételével. 2024-ben már tíz magyarországi városban, továbbá öt külföldi helyszínen, közel negyvenöt fellépő zenekarral valósul meg az esemény a Nemzetközi Cigány- és Világzenei Hálózat szervezésében. A Benczúr Kerti Estéken igazi forgataggal, több fellépővel, koncerttel várjuk nézőinket. A szünetekben Hungarian FolkEmbassy muzsikál majd.

 

19:00

Misztrál

Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Több száz dalból álló repertoárból állítják össze tematikus műsoraikat, rendhagyó irodalomóráikat a lírikusabb hangvételtől kezdve egészen a nagyszínpados hangzásig bezárólag. Ezen az estén egy cigány népdal feldolgozást is hallhat a közönség az együttestől.

 

20:00

Romengo és Lakatos Mónika

A Romengo magyarországi oláh cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelvével együtt sajátította el. A szülőktől tanult hagyományos cigány népdalokkal, saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. Az együttes mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe 10 legjobb lemeze közé. Lakatos Mónikát az ország az 1996-os „Ki mit tud?” alatt ismerte és szerette meg. 2022-ben megkapta a Kossuth-díjat.

 

21:00

Parno Graszt

Az egyik legeredetibb, autentikus cigány zenét játszó zenekar, akik egyedi színpadi megjelenésükkel, hagyományos hangszereikkel, utánozhatatlan táncos előadásmódjukkal és bődületes energiájukkal járulnak hozzá a közönség garantált, mindent elsöprő hangulatához.

 

A koncertsorozatra a belépés ingyenes!

INGYENES
Musicalcsilagok_08_12_kép.jpg

MUSICAL CSILLAGOK II.

2024. augusztus 12., hétfő 20:00

A zenés színház ma legnépszerűbb műfaja, a musical és annak magyar sztárjai állnak a Musical Csillagok estek középpontjában. A New York-i Broadway, a londoni West End és a nagy német zenés színházak legnépszerűbb előadásainak slágerei, valamint örökzöld dallamok csendülnek fel a Benczúr Kert hűsítő nyári koncertestjén.

 

Közreműködik:

Füredi Nikolett

Kocsis Dénes 

Szomor György

 

A koncert hossza: 90 perc, szünet nélkül

Esőnap: augusztus 13., kedd

Mester.jpg

A MESTER ÉS MARICA

2024. augusztus 15., csütörtök 20:00

Idén 100 éves világhírű operett-szerzőnk, Kálmán Imre Marica grófnő című műve, amit 1924. február 28-án mutattak be a Theater an der Wienben. Világhódító útja azóta is töretlen, hiszen slágereit – Szép város Kolozsvár; De jó is lenne szerelmes lenni; Ringó vállú csengeri violám; Ne szólj, kicsim; Hej, cigány – azóta is mindenki ismeri, és folyamatos játsszák a világ különböző színházaiban, televíziókban, rádiókban és az interneten. 

A Mester és Marica című szcenírozott koncertünkben a 100 éves operett összes dala elhangzik, illetve egy keretjáték keretében maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, életére, munkásságára.

 

Marica grófnő: Lukács Anita

Endrődy-Wittenburg Tasziló gróf: Vadász Zsolt

Liza, a húga: Szendy Szilvi 

Báró Zsupán Kálmán: Peller Károly

Manja: Zábrádi Annamária

Kálmán Imre: Dézsy Szabó Gábor

 

Kísér:

Sturcz Szmollbend

 

A keretjátékot írta: Lőrinczy Attila

Kreatív producer: Vadász Zsolt és Szentpéteri András

A produkció személyes és szakmai pártfogója: Yvonne Kálmán, Kálmán Imre lánya

 

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül

Esőnap: augusztus 16., péntek

Iván_Ildikó.jpg

IVÁN ILDIKÓ - MESTERKURZUS – GÁLAKONCERT

2024. augusztus 18., vasárnap 20:00

Iván Ildikó művésznő, a Zeneakadémia tanára mesterkurzust tart nyáron, a Benczúr Házban. A zárókoncert fellépői a résztvevők, akik között a fiatal, feltörekvő énekes nemzedék több képviselője is hallható lesz.

A többi között Süle Dalma, a Magyar Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház, a Művészetek Palotája állandó fellépője, Kapi Zsuzsanna, az Operaház szólistája, vagy Szuromi Borbála, aki Svájcból érkezik, a genfi La Haute école de musique de Genève művésze, a kortárs és elektronikus zene specialistája. Meglepetésvendég is színesíti a programot.

A koncerten felcsendülnek Mozart, Verdi, Donizetti művei mellett operettslágerek is.

 

A koncert hossza: 90 perc, szünet nélkül

Eső esetén a koncert a Benczúr Házban kerül megtartásra

kiskero_aisha.jpg

MUSICAL KLUB:
NYÁRBÚCSÚZTATÓ MUSICALEST

2024. augusztus 28., szerda 20:00

A Musical Klub augusztusban jókedvű, romantikus, családias zenés műsorral készül a Benczúr Kerti Esték programsorozatban. A házigazdák egy párt hívnak el, akik esetében – sok minden más mellett – közös: a musical az életük. Sok zenével, ismert slágerekkel, kötetlen beszélgetésekkel, máshol nem hallható sztorikkal, kulisszatitkokkal, izgalmas meglepetésekkel, improvizációkkal készülnek a házigazdák és a vendégek.

 

Házigazdák:

Borsi László, producer-szerkesztő-műsorvezető

Kocsák Tibor, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, a Madách Színház zenei vezetője

 

Sztárvendégek:
Kardffy Aisha és Kerényi Miklós Máté

 

Az előadás hossza: 100 perc, egy szünettel

Esőnap: augusztus 29., csütörtök

Július
Augusztus

HASZNOS INFORMÁCIÓK

 

Cím:  Benczúr Ház Rendezvényközpont / 1068 Budapest, Benczúr utca 27.

 

Megközelítés:

 

• Metró: M1; Busz: 105, 210, 210B – Bajza utca megálló (3 perc séta)
• Troli: 75, 79; Busz: 30, 30A, 230 – Benczúr utca–Dózsa György út sarok (5 perc séta)

• Troli: 70 – Damjanich utca–Dózsa György út sarok (7 perc séta)
 

A helyfoglalás kapunyitást követően, érkezési sorrendben történik, szabad helyválasztással.

 

Jegyvásárlás:

 

Jegyek vásárolhatók a benczurkertiestek.jegy.hu oldalon;

személyesen a Jegy.hu hálózatában, vagy a Benczúr Ház Rendezvényközpontban, előzetesen egyeztetett időpontban. Kapcsolat: Sánta Ildikó – telefon: +36 30 986 2903,

valamint az előadások napján 18 órától a helyszínen. 

 

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a rendezvény szervezője legkésőbb az előadás napján 18 óráig a Benczúr Kerti Esték honlapján és Facebook-oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a rendezvény szervezője az előadás megtartására készül, szükség esetén az előadás megkezdésével vár.

 

A rendezvény szervezője fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondja. Rossz idő esetén az előadás megkezdésével, illetve a már megkezdett első felvonás folytatásával 20 percet várhat. Amennyiben rossz idő miatt a szünet nélkül játszott előadás 35 perc után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő, illetve két részes előadások esetén, amennyiben az 1. rész után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

 

Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek.
Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, a jegyek az elmaradt előadást követő munkanaptól a vásárlás helyén válthatók vissza, az online vásárolt jegyek árát a Jegy.hu rendszere automatikusan visszautalja.

 

Hasznos
bottom of page