top of page
BH circle logo small.png

BENCZÚR HÁZ RENDEZVÉNYKÖZPONT

1068. Budapest, Benczúr u. 27. Tel.: +36/1 322 4240, E-mail: info@benczurhaz.hu

Díszterem1.jpg

Produkciós pályázat

Határidő: folyamatos

FELHÍVÁS! A Benczúr Ház Rendezvényközpont szabad kapacitásai terhére produkciós pályázatot hirdet előadóművészeknek, művészeti szervezeteknek, elsősorban komoly-, jazz- és népzenészeknek, kamaraszínházi produkcióknak, pódiumesteknek, beszélgetéseknek.

Töltse le részletes tájékoztatónkat!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, legyen Ön is a baráti körünk tagja!

Köszönjük a feliratkozását!

A 125 éves Benczúr Ház

 - háztörténeti séta a neoreneszánsz épület falai között –

  • Barangolás az emeletek szalonjaiban, felidézve a századforduló hangulatát.

  • Rejtett szépségekre is rábukkanhatunk.

  • Róth Miksa és Marmorek Oszkár, a millennium ünnepi forgatagában.

  • Ismerkedés az építtető Stern famíliával.

  • A Család és a Haza története.

  • A történelem eseményeinek hatása, a ház sorsa, virágzása és újjáéledése.

A részvétel ingyenes, a létszám korlátozott és regisztrációhoz kötött. A jelentkezés folyamatos…

Regisztrálni a santa.ildiko@benczurhaz.hu e-mail címen lehet, a dátum megjelölésével.

 

Háztörténeti séta időpontjai:

Jelenlegi időpontjaink mind beteltek.

 

A további időpontokat folyamatosan ismertetjük.

30 éves a Nemzeti Kulturális Alap

Programok a Benczúr Házban szeptember 29. és október 1. között

NKAlogo.jpg

A Nemzeti Kulturális Alap idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amely alkalomból több napos programsorozat megvalósítását tervezzük 2023. szeptember 28-29-30. és október 1-jére. Az esemény fő célja az NKA által támogatott kulturális értékek sokszínűségének bemutatása, valamint a kultúra iránti elkötelezettség tudatosítása és erősítése a társadalom minél szélesebb rétegeiben. Mindezen célkitűzéseket olyan közösségépítő programokkal kívánjuk megvalósítani, amelyek az NKA valamennyi kollégiumának munkáját reprezentálják, aktív jelenlétet igénylő, ugyanakkor költséghatékony és környezettudatos események. A programválasztásoknál egyrészt hangsúlyozni szeretnénk az NKA sokszínűségét, a kulturális élet támogatásában vállalt nélkülözhetetlen szerepét, ezért olyan megvalósítókat (együtteseket, fellépőket, alkotóművészeket) kérünk fel, akik korábban nyertes pályázói voltak az NKA-nak. Másrészről szeretnénk bemutatni a kisebb léptékben megvalósuló, de fontos kulturális hozzáadott értéket képviselő programokat, kezdeményezéseket, amelyek témaválasztásukban vagy kivitelezési formájukban innovatívak. Az eseménysorozat minden társadalmi réteget megszólít, családokat, gyermeket, ifjúsági korosztályt, valamint az idősebb generációnak szóló programok is megtalálhatók lesznek a kínálatban. Az eseményeket kreatív, figyelemfelhívó hirdetésekkel tesszük népszerűvé a látogatók számára, bízunk benne, hogy sokan részt vesznek a programokon.

Nyílt események, egész napos családi programok

Benczúr Ház (1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

 

Állandó programok

 

NKA30 tablókiállítás

Válogatás a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott képző-, fotó- és iparművészeti alkotók munkáiból. A tablókiállítás a Benczúr Ház több termében tekinthető meg.

 

Olvasósarok

Csendes sarok a Barna szalonban, ahol NKA-támogatott kiadványokba, folyóiratokba, művészeti magazinokba vagy kiállítási katalógusokba lehet belelapozni. Sőt, ezek tetszés szerint el is vihetők.

1. nap – 2023. szeptember 29. péntek

 

18.00-19.00 Romengo koncert a Kertben

A Romengo hivatása 2004-es alapítása óta változatlan: saját dalokon keresztül bemutatni a magyarországi oláh-cigány zene ezerarcú szépségét szerte a hazában és a világon. A zenekar tagjai: Lakatos Mónika – ének, vokál; Rostás Mihály „Mazsi” – gitár, ének, vokál, tambura, szájbőgő; Lakatos János „Guszti” – kanna, szájbőgő, ének; Balogh Tibor – teknő, kanál, ritmushangszerek, szájbőgő, ének; Rosonczy-Kovács Mihály – hegedű, ének.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a https://forms.gle/E18TqdKZHqo3Z2vQ9 linken keresztül.

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a koncert a Díszteremben lesz megtartva. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért regisztrációs sorrendben maximum 100 fő részére tudunk helyet biztosítani.

 

 

2. nap – 2023. szeptember 30. szombat

 

10.00-17.00 Filmsarok

NKA-támogatásból megvalósult filmrészletek folyamatos vetítése a Fehér Szalonban. Filmrészletek: Az ember tragédiája (magyar animációs film, 2011); Toldi (magyar animációs sorozat, 2021); Az Új Ház (építészeti filmsorozat).

A Díszteremben megvalósuló előadások alatt a filmvetítés technikai okok miatt szünetel.

 

10.00-17.00 Zöld sziget – interaktív foglalkozás a Kertben

A környezeti-nevelési foglalkozás keretében felfedezhetjük a természet csodáit, az Aggteleki Nemzeti Park varázslatos természeti értékeit, valamint megismerhetjük a Park címerállatának, a foltos szalamandrának a fejlődését és életmenetét, továbbá betekintést kaphatunk a barlangok rejtélyes élővilágába, vagy horgásznak felcsapva rácsodálkozhatunk a környék folyóiban élő halakra. A foglalkozást az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai vezetik.

 

10.00-14.00 Kosárfonás – autentikus roma kézműves foglalkozás a Kertben

Megismerkedhetünk a kaskötők és kosárfonók által készített kosártípusokkal, a hagyományos kosarak formavilágával és a fonástechnikákkal. A foglalkozáson az alapanyag sajátosságainak megismerésén keresztül ízléses és a mai tárgykultúrához igazodó vesszőtárgyakat készíthetünk.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

11.00-12.00 Valaha madarak voltunk – A Cigánymesékből filmrészletek vetítése és kapcsolódó foglalkozás

A Cigánymesék sorozat meséi az élet teljességéről, hűségről, szerelemről, vándorlásról, a cigányok eredettörténetéről, a humorukról, a család és az anya fontos szerepéről szólnak. A mesék vetítését követően az NKA támogatásával készült kiadványok felhasználásával játékos módon, fejtörők és különböző színes feladatok segítségével dolgozzuk fel a látottakat a kapcsolódó foglalkozáson. A program a Vadászteremben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

12.00-13.00 Zefír és Rebeka – A Cigánymesékből filmrészletek vetítése és kapcsolódó foglalkozás

A Cigánymesék sorozat meséi az élet teljességéről, hűségről, szerelemről, vándorlásról, a cigányok eredettörténetéről, a humorukról, a család és az anya fontos szerepéről szólnak. A mesék vetítését követően az NKA támogatásával készült kiadványok felhasználásával játékos módon, fejtörők és különböző színes feladatok segítségével dolgozzuk fel a látottakat a kapcsolódó foglalkozáson. A program a Vadászteremben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

11.00-12.30 Tóth Laura: Follia

Négy nő táncjátéka a mindennapok őrültségeiről, és egy női koreográfus, akinek dallamtapadása van. Előadás némi énekkel, nyelvtörőkkel és tánccal, sok-sok tánccal. Az előadást követően improvizatív tánctréninget tartanak a táncművészek a résztvevők számára. Alkotó, koreográfus: Tóth Laura; alkotók, táncművészek: Baumgartner Krisztina, Békési-Szombati Anett, Mangi Kornélia, Szilvási Anna. A program a Kertben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

13.30-15.00 A 125 éves Benczúr Ház – háztörténeti séta a neoreneszánsz épület falai között

A séta alatt barangolunk az emeletek szalonjaiban felidézve a századforduló hangulatát, felfedezzük az épület rejtett szépségeit, megismerkedünk az építtető Stern famíliával, valamint a Ház izgalmas történetével. A sétát Szilágyi Maya vezeti. Indulás a Díszteremből.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

15.00-16.00 Hangfestett történetek Lackfi Jánossal – Danubia Zenekar

„A jó meséknek dallama van, mi pedig arra vállalkozunk, hogy ezen a délutánon Lackfi János legszebb/legviccesebb/legfurább történetei mögé felfessük a hozzá való zenéket. Mi hozzuk az alapokat: egy szimfonikus zenekart, sok-sok hangszert nektek is, kódszavakat és jelnyelvet – egy igazi közösségi zenés improvizációt, amiben mindenki zenekari taggá válhat. És még szolfézs sem kell hozzá… egyszóval nem érdemes kihagyni!” – Danubia Zenekar.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a https://forms.gle/xTkUads1HtBauCTRA linken keresztül.

Jó idő esetén a program a Kertben valósul meg, kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a koncert a Díszteremben lesz megtartva. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért regisztrációs sorrendben maximum 100 fő részére tudunk helyet biztosítani.

Kapcsolódó események

A Postamúzeum programjai

 

10.00-18.00 Kreatív foglalkozások a Kertben

Szerelmes levél – Kvízjátékunkban összepárosíthatja híres költőinket múzsáikkal, a megfejtéshez szerelmes versekből vett idézeteket adunk segítségül!

Lúdtollal vagy nádtollal, merített papírra bárki írhat szerelmes verset vagy levelet kedvesének, amit viaszpecséttel lezárva személyesen kézbesíthet.

Fotófal – Keressék a motoros postást, készítsenek vidám képet emlékbe!

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a programok a Postamúzeumban valósulnak meg.

 

10.00-18.00 Elsők között – interaktív állandó kiállítás a Magyar Királyi Posta innovációiról.

Kipróbálható az amerikai lakat, a kézi kapcsolású telefonközpont vagy az elektromos autó, a hivatalban munkába áll a csőposta és a távírógép, megszólal a Mesetelefon. 

 

10.00-18.00 Készíts fotót a virtuális postásunkkal!

Készítsen közös fotót virtuális postásunkkal, aki „a szemnek láthatatlan”, csak a múzeum munkatársai tudják őt elővarázsolni arra a rövid időre, míg kézbesíti a leveleket!

 

14.00-15.30 Kurátori tárlatvezetés a Mesélő egyenruhák c. kiállításban

A Postamúzeum időszaki kiállításában a császári és királyi postalegény egyenruhájától napjaink formaruhájáig kísérhetik nyomon a postások ruházatának változását. A vállalkozó szellemű látogatók beülhetnek egy elektromos triciklibe, vagy egy fotó erejéig magukra ölthetnek régi postás egyenruhákat.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

16.00-17.30 Kurátori tárlatvezetés a Mesélő egyenruhák c. kiállításban

A Postamúzeum időszaki kiállításában a császári és királyi postalegény egyenruhájától napjaink formaruhájáig kísérhetik nyomon a postások ruházatának változását. A vállalkozó szellemű látogatók beülhetnek egy elektromos triciklibe, vagy egy fotó erejéig magukra ölthetnek régi postás egyenruhákat.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

3. nap – 2023. október 1. vasárnap

 

10.00-16.00 Filmsarok

NKA-támogatásból megvalósult filmrészletek folyamatos vetítése a Fehér Szalonban. Filmrészletek: Az ember tragédiája (magyar animációs film, 2011); Toldi (magyar animációs sorozat, 2021); Az Új Ház (építészeti filmsorozat)

A Díszteremben megvalósuló előadások alatt a filmvetítés technikai okok miatt szünetel.

 

10.00-17.00 Zöld sziget – interaktív foglalkozás a Kertben

A környezeti-nevelési foglalkozás keretében felfedezhetjük a természet csodáit, az Aggteleki Nemzeti Park varázslatos természeti értékeit, valamint megismerhetjük a Park címerállatának, a foltos szalamandrának a fejlődését és életmenetét, továbbá betekintést kaphatunk a barlangok rejtélyes élővilágába, vagy horgásznak felcsapva rácsodálkozhatunk a környék folyóiban élő halakra. A foglalkozást az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai vezetik.

 

10.00-14.00 Upcycling workshop a Kertben

RePlacc – ahol a tárgyak új életre kelnek! A foglalkozáson upcycling technikával készíthetünk egyedi használati és dísztárgyakat, ékszereket környezettudatos és fenntartható módon a Zöldövezet Társulás csapatával.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

10.00-11.00 Banyamesék – bábos mesejáték gyermekeknek

A Banyamesék című élőzenés, bábos mesejáték keretében három, rövid népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével, paraván nélkül adják elő a színészek, akik mimikájukkal és játékukkal teszik színesebbé a humoros előadást. Előadják a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány színészei: Bakondi Jázmin, Baranyi Csaba, Gábor Anita, Lovas Emília, Nyári Pál, zenész: Szajkó Nándor. A program a Díszteremben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

11.00-12.00 Valaha madarak voltunk – A Cigánymesékből filmrészletek vetítése és kapcsolódó foglalkozás

A Cigánymesék sorozat meséi az élet teljességéről, hűségről, szerelemről, vándorlásról, a cigányok eredettörténetéről, a humorukról, a család és az anya fontos szerepéről szólnak. A mesék vetítését követően az NKA támogatásával készült kiadványok felhasználásával játékos módon, fejtörők és különböző színes feladatok segítségével dolgozzuk fel a látottakat a kapcsolódó foglalkozáson. A program a Vadászteremben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

12.00-13.00 Zefír és Rebeka – A Cigánymesékből filmrészletek vetítése és kapcsolódó foglalkozás

A Cigánymesék sorozat meséi az élet teljességéről, hűségről, szerelemről, vándorlásról, a cigányok eredettörténetéről, a humorukról, a család és az anya fontos szerepéről szólnak. A mesék vetítését követően az NKA támogatásával készült kiadványok felhasználásával játékos módon, fejtörők és különböző színes feladatok segítségével dolgozzuk fel a látottakat a kapcsolódó foglalkozáson. A program a Vadászteremben valósul meg.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

11.00-12.00 Gergye Krisztián workshopja

„A tánc egy eredendő ősi képessége az embernek. Minden embernek. Társadalmi normák, sztereotípiák, ostoba mintázatok, előítéletek, és félelmek sokasága azonban lassan elölte bennünk ezt az életösztönt. Workshopomban ennek az életösztönnek a felébresztésére tennék kísérletet, mert hiszek abban, hogy minden egyes ember testi jelenléte, mozdulata, vagy mozdulatlansága táncnak nevezhető. Emberekkel szeretnék találkozni, akik kortól és alkattól függetlenül elég bátrak ahhoz, hogy megmozduljanak.” – Gergye Krisztián. A program a Táncteremben valósul meg.

 

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

12.00-13.30 Hangszersimogató a Kertben

Bársony Bálint és zenekara a zene és a zenélés varázslatos világát ismertetik meg a koncerten résztvevő gyermekekkel. Az előadást követően pedig interaktív foglalkozást tartanak, ahol mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni valamennyi hangszert, melyeken az előadók muzsikáltak. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

14.00-15.30 Korinda Zenekar koncertje a Kertben

A Korinda Zenekar a magyar nyelvterület keleti végein élő népcsoportok hagyományos népzenéjének hiteles tolmácsolását tűzte ki céljául. Bár a zenekar számára a moldvai csángó népzene jelenti a fő irányvonalat, Gyimes, Barcaság, Székelyföld, valamint Bukovina magyar és román vonatkozású népzenéje is repertoárjuk részét képezi.

 

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a https://forms.gle/rPhQXUDNAXCtdd6g6 linken keresztül.

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a koncert a Díszteremben lesz megtartva. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért regisztrációs sorrendben maximum 100 fő részére tudunk helyet biztosítani.

 

15.00-16.30 A 125 éves Benczúr Ház – háztörténeti séta a neoreneszánsz épület falai között

A séta alatt barangolunk az emeletek szalonjaiban felidézve a századforduló hangulatát, felfedezzük az épület rejtett szépségeit, megismerkedünk az építtető Stern famíliával, valamint a Ház izgalmas történetével. A sétát Szilágyi Maya vezeti. Indulás a Díszteremből.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

16.30-17.30 Három író, két zenész – Zenés pódiumműsor a Díszteremben

Dalokkal, novellarészletekkel és érdekes történetekkel várják az érdeklődőket a Magyar Napló Kiadó szerzői. A program során Mirtse Zsuzsa író, költő moderálásával ismerhetjük meg Az év novellái antológia rendszeres szerzőit, a gitáros, blueszenész Berta Zsoltot, a Kalef és a Szomjas szűz, valamint a sokféle hangszeren játszó, világutazó, Burns Katalin, az Esőcsinálás és a Szőttesek regénye alkotójának írói és zenei világát.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

18.00-19.00 Dánielfy Gergő koncert a Kertben

A 2018-as DAL című műsorból ismert Dánielfy Gergő dalszerző, szövegíró, énekes, színész, műsorvezető önálló estjén egy szál akusztikus gitárral adja elő zenekarának, a Dánielfy Gergő és az Utazóknak a legismertebb dalait, illetve saját, személyes kedvenceit.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a https://forms.gle/gwXqtXQpskDpsNiA7 linken keresztül.

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a koncert a Díszteremben lesz megtartva. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért regisztrációs sorrendben maximum 100 fő részére tudunk helyet biztosítani.

Kapcsolódó események

A Postamúzeum programjai

 

10.00-18.00 Kreatív foglalkozások a Kertben

Szerelmes levél – Kvízjátékunkban összepárosíthatja híres költőinket múzsáikkal, a megfejtéshez szerelmes versekből vett idézeteket adunk segítségül! Lúdtollal vagy nádtollal, merített papírra bárki írhat szerelmes verset vagy levelet kedvesének, amit viaszpecséttel lezárva személyesen kézbesíthet.

Fotófal – Keressék a motoros postást, készítsenek vidám képet emlékbe!

Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a programok a Postamúzeumban valósulnak meg.

 

10.00-18.00 Elsők között – interaktív állandó kiállítás a Magyar Királyi Posta innovációiról.

Kipróbálható az amerikai lakat, a kézi kapcsolású telefonközpont vagy az elektromos autó, a hivatalban munkába áll a csőposta és a távírógép, megszólal a Mesetelefon. 

 

10.00-18.00 Készíts fotót a virtuális postásunkkal!

Készítsenek közös fotót virtuális postásunkkal, aki „a szemnek láthatatlan”, csak a múzeum munkatársai tudják őt elővarázsolni arra a rövid időre, míg kézbesíti a leveleket!

 

14.00-15.30 Leesett a tantusz? – logikai játék az Elsők között c. állandó kiállításban

Logikai játékok, játékos fejtörők nem csak gyermekeknek az Elsők között című interaktív állandó kiállításban a Magyar Királyi Posta innovációiról.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

 

16.00-17.30 Leesett a tantusz? – logikai játék az Elsők között c. állandó kiállításban

Logikai játékok, játékos fejtörők nem csak gyermekeknek az Elsők között című interaktív állandó kiállításban a Magyar Királyi Posta innovációiról.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az nka30@nktk.hu címen.

A programokon való részvétel ingyenes, de a jelzett helyeken regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy regisztrációkor legyenek szívesek feltüntetni a választott program elnevezését és a résztvevők számát. A programmódosítás jogát a szervezők fenntartják, különös tekintettel kedvezőtlen időjárási körülmények esetén. A filmrészletekért külön köszönet Rubovszky Évának, a Kecskemétfilm Kft.-nek, az MTVA-nak és a Dunatáj Alapítványnak.

 

Együttműködő szakmai partnereink:

Postakürt Alapítvány

Postamúzeum

 

A programsorozat helyszíne a Benczúr Ház (cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27.).

 

További információ:

www.nka.hu; FB oldal; nka30@nktk.hu

 

Logók: NKA, NKTK, KIM, Postamúzeum, Postakürt Alapítvány

jegyhu_kep_uj.jpg

Musical Klub

Vendégek: Szabó P. Szilveszter és Krassy Renáta

2023. szeptember 27. szerda 19:00 

A Musical Klub egy csodás új helyszínen várja a musical szerelmeseit. Az est két sztárvendége igazi közönségkedvenc. Számtalan zenés darabban léptek fel, most pedig kedvenc dalaikat adják elő.

 

A műsorban felcsendülő musical slágerek mellett kulisszatitkokat is rejtő sztorikat hallhatunk majd. A zeneszerzők megint megörvendeztetik a nézőket egy-egy improvizációval, valamint két ifjú tehetség is bemutatkozik, Gréczy Balázs és Rimóczi Dóra lesz még a klub vendége.

 

Házigazdák: 

  • Borsi László (producer-műsorvezető),

  • Kocsák Tibor (Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, a Madách Színház zenei vezetője),

  • Várkonyi Mátyás (Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, szövegíró, karmester, az egykori Rock Színház alapító-igazgatója).

Jegyár: 6500 Ft

Jegyek online és a helyszínen válthatók!

 

Az előadás hossza: 100 perc

Ali_trio.jpg

L’ARTrio – koncert

2023. október 12. csütörtök 19:00

Tagjai: Lugosi Ali, Oláh Vilmos, Csabay Zsuzsanna

A L’ARTrio 2023-ban alakult magyar együttes. A Trió repertoárjának legnagyobb részét tagjainak széleskörű zenei érdeklődése alakítja, inspirálja. Egyfelől egyedi módon játszanak komolyzenét, másrészt olyan ismert dallamokat szólaltatnak meg stílustól függetlenül - egyedi módon - ami minden korosztály számára ismert, kedvelt. Mindezek nyomán a L’ARTrio repertoárja teljesen egyedülálló, Brahms, Debussy, Kreisler, Piazzolla, stb. műveit tartalmazza.

Teljes árú jegy: 3500 Ft

Kedvezményes diák/nyugdíjas: 2900 Ft
Jegyek online és a helyszínen válthatók!

montazs.jpg

VERDI EST

2023. október 8. vasárnap 17:00

Absolvox stúdió hallgatóinak koncertje
 

A Benczúr Ház Rendezvényközpont kulturális profiljának meghatározó eleme a komolyzene, így örömmel fogadtuk Misura Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Érdemes Művész, az Operaház örökös tagjának megkeresését, akkor amikor taníványainak kívánt szervezni egy Verdi estet. A program október 8-án 17 órától valósul meg, s a 19. századi opera vezéralakjának, az olasz zene világviszonylatban egyik leghíresebb képviselőjének műveiből csendülnek fel áriák szólóban és duettben egyaránt, elismert művészek és növendékek előadásában. A közönség részleteket hallhat - többek között - az Othello, az Álarcosbál, az Aida vagy a Machbeth című operákból. A fellépők között találunk egy „kakukktojást is”. Zséda kivételesen nem a jól ismert dalait énekli, hanem Misura Zsuzsa tanítványaként operaáriát ad elő majd a koncerten.

 

Fellépnek:

Rálik Szilvia, Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész

Zséda - Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő

Magyari Eszter operaénekes

Gaál-Wéber Ildikó operaénekes

Polyák Valéria operaénekes

Máriássy Lilla

Szántó Katalin fuvolaművész

 

Zongorán kísér: Bizják Dóra, zongoraművész

 

A koncert időtartama 2*50 perc egy szünettel

 

Jegyár: 2900 Ft

Diák/nyugdíjas: 2200 Ft

Jegyek online és a helyszínen válthatók!

fabrykornélatya2.jpeg

Magyar Katolikus Rádió -közönségtalálkozó-

2023. október 10. kedd 17:30

Téma: „Minden forrásom…”

Vendég: Dr. Fábry Kornél guardialfierai c. püspök, esztergom-budapesti segédpüspök

Műsorvezető: Kékesi Enikő és Balázs Zsanett

 

A rendezvény partnerei:

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége

Benczúr Ház Rendezvényközpont

 

A részvétel ingyenes!

Ingyenes
György-Rózsa Sándor.jpg

György-Rózsa Sándor zenés estje

2023. november 30. csütörtök 19:00

Veronától Párizsig

Vendég: Széles Flóra

György-Rózsa Sándor a Budapesti Operettszínház énekese a legutóbbi operett estje után egy másik arcát szeretné bemutatni. Veronától Párizsig utazhatunk vele a musical szerepei segítségével. Veronát a Rómeó és Júlia című musical ismert dallamaival, míg Párizst a Monte Cristo Grófja című darab melódiái segítségével látogatjuk meg. Amennyiben kíváncsi az utazás köztes állomásaira, tartson velünk. Kísérője is akad, Széles Flóra személyében, aki szintén a Budapesti Operettszínház énekese.


Jegy: 3900 Ft

Kedvezményes diák/nyugdíjas: 3500 Ft

Jegyek online és a helyszínen is válthatók.

Helyszíni jegyvásárlás lehetősége előre egyeztetett időpontban:

 Sánta Ildikó 0630/986 2903, santa.ildiko@benczurhaz.hu

Fizetés kártyával vagy készpénzzel, a Szép kártyás fizetésre nincs lehetőség.

bottom of page