BENCZÚR HÁZ KULTURÁLIS KÖZPONT

1068. Budapest, Benczúr u. 27. Tel.: +36/1 322 4240, E-mail: info@benczurhaz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre, legyen Ön is a baráti körünk tagja!

Kedves Nézőink,

 

a Benczúr Ház Kulturális Központ az előadásait a pandémia idején, amikor lehetőséget kap rá, megtartja az alábbiakban részletezett óvintézkedések betartása mellett. 

 

Intézményünk a kontaktusmentes ügyintézésre törekszik és természetesen kizárólag tünetmentes munkatársaink tartózkodnak az épületben. A közönségforgalmi területeken dolgozóink növelik a takarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére.

Az önökkel közvetlenül találkozó munkatársaink maszkot viselnek.

Nézőink számára kézfertőtlenítőket helyezünk ki a bejáratoknál.

  • 2020. szeptember 1-jétől játszóhelyeink teljes területén kötelező az arc és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.

  • Az előadásokat tünetmentes nézők látogathatják. Munkatársaink jogosultak a nézők testhőmérsékletének ellenőrzésére. A 37.5 fok feletti érték észlelésekor – egy ellenőrző mérést követően – az érkezőt megkérjük, hogy egy külön egyeztetett, másik időpontban nézze meg az előadást. 37.5 fok alatti érték mérését követően egy regisztrációs listában rögzítjük az önök személyi adatait (név, lakcím/tartózkodási cím, telefonszám), a regisztrációs íveket egy esetleges kontaktkutatás céljából 21 napig tároljuk, semmilyen más célra nem használjuk fel, a 21 nap elteltével megsemmisítjük.

  • Játszóhelyeinken (Díszterem, Benczúr Kert) a nézőtéren csak egy háztartásban élők foglalhatnak egymás mellett helyet, mellettük mindkét irányban egy hely kimarad. Ülésrendünket ennek megfelelően alakítjuk ki. Ennek betartását a nézőtéri ügyelők folyamatosan ellenőrzik. Előadásainkon nézőink igény szerint elfoglalhatnak olyan szabadon maradt helyeket, melyek távolabb esnek más nézőktől.

  • Ruhatárainkat zárva tartjuk, nézőink bevihetik kabátjukat és táskájukat a színházterembe, ezeket a mellettük lévő üres helyeken elhelyezhetik.

  • Kérjük, hogy amennyiben tehetik, online felületeinken vásárolják meg jegyeiket.

 

Bízunk benne, hogy a kényelmetlenségeket előadásaink feledtetni tudják, bár most, a következő két hónapban ELŐADÁSAINK ELMARADNAK.

FELELŐSSÉGGEL TARTOZUNK EGYMÁSÉRT

2020.11.10. 19:00 - 2020.12.31. 23:59

Kedves Nézőink!

A járvány intenzitása miatt bevezetésre kerülő korlátozó intézkedéseket tiszteletben tartva, a Benczúr Ház minden ez évi előadását lemondja.

A kormány határozatának részleteit megismerve tudjuk döntésünket finomítani, módosítani. Folyamatosan frissítjük az információkat weboldalunkon és az FB oldalunkon.

Természetesen az elmaradt előadások jegyeit visszaváltjuk. Az online vásárolt jegyek árát a jegy.hu közvetlenül visszautalja a vásárlóknak, a személyesen vásárolt jegyeket december 31-ig lehet beváltani a Benczúr Házban, időpont egyeztetése után.

 

FELEDI PROJECT: SZÁLKÁK

2020.11.10. 19:00 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

Rendezés-koreográfia: Feledi János

Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. 
Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp? Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése? Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel? 

Lelkünkben, a hinni akarásban. 

Megszületünk. Tapasztalni kezdünk. Elindulunk egy úton. Kialakítunk magunk körül egy érzékeny, lázadó, ám törékeny burkot. Hogyan viszonyulunk a világhoz, hol a helyünk benne? Miképp illeszkedünk bele, és értjük meg a körülöttünk lévő mindenséget? Merünk-e teljes, szép életet élni? Elkerülhetetlen a konfrontáció. Belső vívódás, magány, egymásra találás mind-mind életünk része. De a különböző élethelyzetekben, szakaszokban merjük észrevenni a jót. Higgyünk magunkban. Higgyünk abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz.
Merjünk önvizsgálatot tartani, és eljutni a megbocsájtásig, a bocsánatkérés felszabadító ajándékáig!

A szeretet felismerése talán a legfontosabb a megtisztulás útján.

Előadók, táncművészek: Lázár Eszter, Spala Korinna, Trill Zsolt m.v.-Nemzeti Színház, Feledi János
Zongora: Tóth Mariann
Jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor
Díszlet-látvány: Minorics Krisztián

 

Támogatók: NKA, MMA, Pro Progressione 

Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa. 

​A belépő megvásárolható online, illetve a helyszínen, jegyár: 2500 Ft.

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 50 fő részére biztosíthatunk belépést.

HANGFORRÁS

2020.11.13-15. között  A FESZTIVÁL A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál

A fesztivál megnyitó eseménye: 2020. november 13. péntek 10:00

A három napos fesztiválon a régi korok hangszerei kerülnek előtérbe, ezeken keresztül mutatva be a reneszánsz, a barokk és a romantika világát. Napközben a látogatók előadásokon ismerkedhetnek meg a különleges történelmi kiállítással. Este pedig kiváló hazai művészek szólaltatják meg a tárlat valamennyi hangszerét.

Rendezvényünk különlegessége, hogy összekapcsolódik Erik Bosgraaf, világhírű holland furulyaművész budapesti mesterkurzusával, hiszen a kurzus zárókoncertje egyben fesztiválunk zárókoncertje is.

Kézzel tapintható történelem

Magyarországon eddig egyedülálló módon ismerkedhet meg valamennyi ritkaságnak számító történelmi hangszerrel. Mindezt testközelből és egy helyen!

Nyitva nov.13-án és 14-én 10.00 és 16.15 óra között, nov. 15-én 10.00 és 15.00 óra között.

 

Koncertek a múltból

Művészeink különböző zenei korokba repítik Önöket. A fesztivál ideje alatt ingyenes esti koncertekkel várjuk látogatóinkat. A hangversenyeken megszólalnak a napközben megtekinthető hangszerek.

November 13-án 19.00 Bacchus Consort

November 14-én 19.00 Szabó Balázs szólóestje

November 15-én 17.00 Telemánia

Részletes információ: https://hangforrasfesztival.hu/portal/

A fesztivál támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A belépés ingyenes!

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 50 fő részére biztosíthatunk belépést.

100 ÉVVEL TRIANON UTÁN

2020.11.17. 18:00 A VETÍTÉS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

A 2 részes dokumentumfilm vetítése a Trianon-filmprodukció eseménye.

"Filmünkben az Államok Feletti Titkos Hatalmi Elit eredtét, születését, fejlődését és működését leplezzük le. A Trianoni diktátum egy történelmi korszakváltás szégyenteljes produktuma.
Ugyanaz a hatalom, amely nekünk megcsinálta a Trianoni békediktátumot, ma a tömeges invázió támogatásával valójában egész Európa Trianonját készíti elő. Trianon egy nemzetgyilkossági kísérlet volt, az Európa erőszakos betelepítését szolgáló invázió pedig Európa őshonos kereszténykultúrájú népeit akarja életterüktől megfosztani."
 - Dr. Drábik János

A vetítés után beszélgetés a látottakról az alkotókkal. 

A filmvetítés Ingyenes, de a létszám ellenőrzése miatt regisztrálni kell!!!

Részletes információ: trianonfilm.com

Helyfoglalás itt: http://eepurl.com/hht_Sz

Telefonszám: 0670/8505503

A vetítés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 60 fő részére biztosíthatunk belépést.

BENKÓ BENCE - FÁBIÁN PÉTER: BÉKE!

2020.11.19. 19.00 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

A k2 Színház ősbemutatója

Mikefalvi Vendeléknél meghitt a karácsony. Az ünnepi asztalnál végre nincs veszekedés, a rokonság csupa jóság, a családban szent a béke - legalábbis az ünnepek idejére. December 27-én Vendel úgy dönt, ő nem hagyja abba a karácsonyozást, és addig ünnepel, ameddig nem lesz béke a családjában és széles e Magyarországon...

Szereplők:

Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel, Piti Emőke

Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn, Horváth Viktória

Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn

Látvány: Horváth Jenny, Szakács Ferenc

Rendező: Benkó Bence, Fábián Péter

Az előadás az Ördögkatlan Produkció támogatásával jött létre.

A belépő megvásárolható online, illetve a helyszínen, jegyár: 3500 Ft.

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 50 fő részére biztosíthatunk belépést.

KATOLIKUS RÁDIÓ - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

2020.11.24. 17.30 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

vendég: dr. Nagy István Agrárminiszter

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 50 fő részére biztosíthatunk belépést.

HAMVAS BÉLA: KARNEVÁL I-II-III.

2020.11.25. 18-00 - 22.30 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

A k2 Színház előadása - Az első három könyv két felvonásban, két szünettel.

A Karnevál 2.része (IV.-V.-VI.-VII.) november 26-án 18.00 órakor kezdődik.

 

Egy gigantikus kísérlet arra, hogy az epikus színház eszközeivel megszólaljon Hamvas Béla Karnevál című regényfolyama, annak dramatikus keretbe helyezhető rétegei.

 

Szereplők:Domokos Zsolt, Borsányi Dániel, Gyöngy Zsuzsa, Horváth Szabolcs m.v., Király Dániel, Piti Emőke, Törő Gergely Zsolt m. v.

Rendező és dramaturg: Benkó Bence, Fábián Péter

Az előadás az Ördögkatlan Produkció támogatásával jött létre.

A belépő megvásárolható online, illetve a helyszínen, jegyár: 3200 Ft. Ha egyszerre vásárolja meg belépőjét mind a két napra, akkor összesen: 6000 Ft.

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 40 fő részére biztosíthatunk belépést.

HAMVAS BÉLA: KARNEVÁL IV.-V.-VI.-VII.

2020.11.26. 18-00 - 22.50 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

A k2 Színház előadása - Az utolsó négy könyv három szünettel.

Hogyan lehet megítélni a másik embert? És önmagunkat? Jogunk van-e véleményt formálni a másikról anélkül, hogy ismernénk azt az arcát, melyet nem maszkként visel? Létezik-e a maszktalanság állapota? 

Szereplők:Domokos Zsolt, Borsányi Dániel, Gyöngy Zsuzsa, Horváth Szabolcs m.v., Király Dániel, Piti Emőke, Törő Gergely Zsolt m. v.

Rendező és dramaturg: Benkó Bence, Fábián Péter

Az előadás az Ördögkatlan Produkció támogatásával jött létre.

A belépő megvásárolható online, illetve a helyszínen, jegyár: 3200 Ft. Ha egyszerre vásárolja meg belépőjét mind a két napra, akkor összesen: 6000 Ft.

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 40 fő részére biztosíthatunk belépést.

ÁDÁM OTTÓ EMLÉKKONCERT

2020.11.30. 18-00 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

Ádám Eszter ária- és dalestje

Az előadás során Mozart, Puccini és  Verdi operáiból hangzanak el népszerű áriák, valamint francia, spanyol és héber dalcsokrok színesítik az estét. 

 

Közreműködik:

Ádám Eszter – operaénekes

Felszegi Dalma - zongoraművész

Konferál: Ádám Ráchel és Ádám György

Vendégművészek: Ádám Ottó kollégái és tanítványai

 

A belépő megvásárolható online, illetve a helyszínen, jegyár: 3000 Ft. 

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 40 fő részére biztosíthatunk belépést.

100 ÉVVEL TRIANON UTÁN

2020.12.01. 18:00 AZ ELŐADÁS A KORMÁNY HATÁROZATÁNAK MEGFELELŐEN ELMARAD!

A 2 részes dokumentumfilm vetítése a Trianon-filmprodukció eseménye.

"Filmünkben az Államok Feletti Titkos Hatalmi Elit eredtét, születését, fejlődését és működését leplezzük le. A Trianoni diktátum egy történelmi korszakváltás szégyenteljes produktuma.
Ugyanaz a hatalom, amely nekünk megcsinálta a Trianoni békediktátumot, ma a tömeges invázió támogatásával valójában egész Európa Trianonját készíti elő. Trianon egy nemzetgyilkossági kísérlet volt, az Európa erőszakos betelepítését szolgáló invázió pedig Európa őshonos kereszténykultúrájú népeit akarja életterüktől megfosztani."
 - Dr. Drábik János

A vetítés után beszélgetés a látottakról az alkotókkal. 

A filmvetítés Ingyenes, de a létszám ellenőrzése miatt regisztrálni kell!!!

Részletes információ: trianonfilm.com

Helyfoglalás itt: http://eepurl.com/hht_Sz

Telefonszám: 0670/8505503

A vetítés ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a vírus elleni védekezési szabályok betartásával. Maximum 60 fő részére biztosíthatunk belépést.

 
 

Koncertjeinkre a Magyar Posta Zrt. dolgozóinak járó kedvezményre való jogosultságot a jegyek átvételekor igazolni kell
További információ: 322-4240, info@benczurhaz.hu

Impresszum

Tel: 322 4240 (Porta)

E-mail: info@pkalapitvany.hu

© 2019

Postakürt Alapítvány

1068 Budapest, Benczúr utca 27.