benczurhaz_logo_CMYK.png

BENCZÚR HÁZ KULTURÁLIS KÖZPONT

1068. Budapest, Benczúr u. 27. Tel.: +36/1 322 4240, E-mail: info@benczurhaz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre, legyen Ön is a baráti körünk tagja!

Köszönjük a feliratkozását!

Kedves Közönségünk!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (V.21.) Korm.rend. értelmében az ültetett, szabadtéri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével korlátozás nélkül tartható, azzal a megkötéssel, hogy a néző az előadás időtartama alatt a megváltott ülőhelyén köteles tartózkodni. A maszk használatát a szervezők ennek megfelelően nem teszik kötelezővé.

 

A szabályozások, természetesen, időről-időre változhatnak. A Benczúr Ház Kulturális Központ

mindig az adott időszakban hatályos rendeleteknek megfelelően jár majd el a beléptetést,

a biztonsági intézkedéseket illetően.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket az utolsó Benczúr Kerti Esték 2021-es előadásunkon:

Szirtes Edina Mókus & Jammal koncertjén

 

A részletes információt ide kattintva érheti el.

SZENDREI JULI_Csipke-újragondolva_Embroidery-in-my-own-words-830x1024.jpeg

Szendrei Judit bélyeg-képalkotó művész kiállítása 

2021.09.03. 18:00 kiállítás megnyitó - Éttermi Galéria

Együtt Krisztussal-Magyarországon

 

2015-ben készítettem az első képemet bélyegekből a magam örömére. A képek készítése nyugalmat hozott és az alkotás semmivel össze nem hasonlítható örömét. Mára szenvedélyemmé vált a festés bélyegekkel. Ezt a műfaji meghatározást Antal Pétertől, az Antal-Lusztig gyűjtemény tulajdonosától hallottam, amikor megnézte képeimet. Mások ráismerni vélnek a kollázs, montázs technikára, vagy az ókori mozaikokhoz hasonlítják. Mindenkinek igaza van, hiszen ezen technikák keveréke az, amivel dolgozom.
A kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretein belül jött létre.
Megtekinthető szeptember 4 és október 3 között hétköznap 10:00-16:00 óráig.

Ingyenesen látogatható
Mokus_Jammal_jul.14.jpg

SZIRTES EDINA MÓKUS & JAMMAL: CSILLAGOM

2021.09.23. 19:30 - Díszterem

A koncert a Benczúr Kerti Esték keretében a Benczúr Ház Dísztermében kerül megrendezésre.

Mókus looperes koncertjeire a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai: Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László.

Szirtes Edina Mókus a magyar zenei paletta üde színfoltja, most is, mint mindig – új utakon jár, és nem fél mai modern zenei vívmányokat ötvözni a benne rejlő népek dallamaival. A Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás, amelyben mindenkinek több szerep jut: Edina hegedül, énekel és looperezik, társa pedig, Jammal, aki magában hordozza a végtelen zenét, beatboxol, rengeteg kütyüvel, szerkentyűvel, ketyerével, masinával machinál. A zenei élmény folyamatosan épül, frissül, és a helyzet határozza meg az alapokat, amit a két zeneszerző fon tovább, végtelen körökbe, hipnotikusan elvarázsolva a hallgatót – hol versekkel, költeményekkel, máskor pedig a népzene elemi erejével.

Örömódák.png

Benczúr Akadémia - Örömóda

2021.09.27. 15:00 

Beethoven Örömódáján kívül még számos olyan zenemű van, amelyre tökéletesen illik az ÖRÖMÓDA megkülönböztető cím. Zelinka Tamás zenei ismeretterjesztő műsorában részletek hallhatunk többek között Mendelssohn: Dicsőítő ének, Verdi: Aida és Elgar: Ünnepi és alkalmi indulók c. műveiből.

A belépő megvásárolható a helyszínen, jegyár: 500 Ft, postás nyugdíjasoknak 300 Ft.

Kass János_A kékszakállú (1).jpg

Bartókoskodó – avagy a népzene hangjai a klasszikus zenében

2021.10.02. 11:00 

Eckhardt Gábor interaktív koncertje

Tegyük természetessé a zenehallgatást, és élvezetessé a zenetörténetet!
Mi kell hozzá? Látvány, mondóka és hallgatnivaló!
Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész erre vállalkozik oldott stílusú, humorral átszőtt műsoraival, melyek régóta népszerűek úgy a gyermekek, mint a felnőttek körében.
A mai fiatalok erősen vizuális beállítottságát, hétköznapi valóságát kapcsolja össze az igényes akusztikus élményekkel és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel.
A mai műsorban Bartók Béla zenei világát ismerhetjük meg népzenei gyűjtésein és zongoraművein keresztül. Nyomozzunk közösen a „tiszta forrás” után! 

 

Eckhardt Gábor Intenzív előadóművészeti tevékenységet folytat itthon és külföldön egyaránt. 1996-ban Liszt Ferenc-díjat kapott. A magyar kortárs zene elkötelezett tolmácsolójaként többször elnyerte az Artisjus-díjat, 2012-ben pedig az Ouevre-díjat. Alapító tagja volt a Tihanyi László által vezetett Intermoduláció Kamaraegyüttesnek. Horn Andrással (klarinét) és Déri Györggyel (cselló) megalakította a Trio d'Echót. 2003-2009 között tagja volt a Budapesti Fesztiválzenekarnak.

A koncert a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál keretein belül jött létre.

Evangelium.png

Béke - betlehemi játék a K2 előadásában

2021.10.07. 20:00 

Benkó Bence - Fábián Péter – Rozs Tamás műve egy részben

Jézus tanításai szerint a békéhez vezető út a megbocsátás útja: aki képes megbocsátani az ellene vétkezőnek, az békére lel. Ezt a krisztusi tanítást igyekszik követni a három betlehemi pásztor is, akik személyesen köszönthették a Megváltót születése éjszakáján. De vajon hogyan érvényesíthető a békére való törekvés erkölcsi parancsa a valóságban? Az előadás nem kevesebbre vállalkozik, minthogy továbbszövi a három betlehemi pásztor történetét. Mi történt, miután hazatértek a kisded Jézus jászolából? Hogyan őrizték meg a békét lelkükben, Betlehemben és széles e világon?

A k2 Színház legújabb előadása biblikus betlehemi ballada, amely kísérletet tesz a béke fogalmában rejlő ellentmondások újrafogalmazására.

Játsszák: Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel, Piti Emőke

Zene: Rozs Tamás

Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn, Horváth Viktória

Írta és rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence

Az előadás az Ördögkatlan Fesztivállal közös koprodukció