top of page

FELHÍVÁS

 

A Postakürt Alapítvány és a Marketingkommunikációs Igazgatóság lehetőséget biztosít a Magyar Posta Zrt. dolgozói és családtagjai számára, az István, a király című rockopera 40 éves jubileumi előadásán történő részvételre

Az előadásra a Budapesti Sportarénában kerül sor, 2023. augusztus 18-án, pénteken 18:00 órai kezdéssel.

 

Az István, a király rockopera Szörényi Levente és Bródy János hatalmas sikerű, immáron a nemzeti kulturális közkincs részévé vált kultikus műve. A megalkotása óta eltelt 40 évben a magyar történelem máig példamutató, sorsfordító pillanatait, az államalapítást, és az ahhoz kapcsolódó jelentős nemzeti kérdéseket elemi erővel bemutató, őserejű zenemű mára minden korosztály számára ismert és ikonikus darabbá vált. A rockopera rendkívüli népszerűsége máig töretlen, különböző előadásai mindig zsúfolt teltházak előtt zajlanak.

Ezért is nagy jelentőségű, hogy a 40. évfordulóra készült, Novák Péter rendezésében bemutatásra kerülő grandiózus jubileumi produkció előbemutatójának teljes közönségét zártkörű formában kizárólagosan a Magyar Posta dolgozói és családtagjaik adhatják.

Óriási lehetőség ez arra, hogy ennek a különleges előadásnak a fantasztikus közösségformáló ereje a postai dolgozók és családtagjaik közösségének ünnepévé váljon.

BELÉPŐJEGYEK IGÉNYLÉSE

Belépőjegyeket igényelhetnek:

  • a Magyar Posta Zrt. munkatársai önállóan saját és családtagjaik részére vagy

  • a Magyar Posta Zrt. munkahelyi közösségei csoportosan, saját és családtagjaik részére.

Igényelhető jegyek maximális darabszáma:

Egy munkatárs maximum 4 belépőjegyet igényelhet függetlenül attól, hogy önállóan vagy csoportosan történik a jegyigénylés. A csoportos jelentkezéskor a postás munkatársak száma határozza meg a maximális darabszámot, azaz pl. 10 postásból álló csoport max.40 db jegyet igényelhet.

Igényelhető jegytípusok:

  • Küzdőtér- állóhely

  • Ülőhely

 

Jelentkezés módja:

  1. Egyéni jelentkezés esetén https://rendezvenyek.posta.hu/ címen a megfelelő adatok megadásával.

  2. Csoportos jelentkezés esetén az 1. sz melléklet szerinti adatlap kitöltésével és az istvanakiraly@pkalapitvany.hu címre történő megküldésével. (Az igénylőlapot csak a nyertes csoportoknak  szükséges papír alapon, aláírva is megküldeni, a jelentkezéshez elég kitöltve, aláírás nélküli elektronikus formában.)

 

Jelentkezési határidő: 2023. 07.27.

A beérkező igények elbírálása

Az igények befogadása alapvetően a beérkezés sorrendjében történik, a rendelkezésre álló jegyek számának erejéig. Amennyiben jelentősen több jegyigény érkezik be úgy előnyt élveznek a postahelyi közösségek csoportos jegyigényei. A jegyigények elfogadásánál szempont továbbá a szervezeti egységek létszámaránya.

Az igény elbírálásáról az Alapítvány legkésőbb 2023. 07.30-ig visszaigazolást küld a jelentkezési lapon megadott e-mail címre a részvételi lehetőséget elnyerők és túljelentkezés esetén a lehetőséget el nem nyerő jelentkezők számára egyaránt.

Ingyenes utazási lehetőség biztosítása

Az Alapítvány ingyenes utazási lehetőséget biztosít az önszerveződő munkahelyi közösségek számára az alábbiak szerint:

  1. MÁV csoportos utazás (min. 6 fő) előzetes igény bejelentése mellett.

  2. A MÁV csoportos utazással nem biztosítható csoportos utazás külön busszal (min. 40 fő), az Alapítvány nevére szóló előzetes árajánlat és számla alapján, az Alapítványnál rendelkezésre álló költségkeret erejéig.

 

Az egyéni jelentkezések esetén az Alapítvány költségtérítést nem tud vállalni csak és kizárólag a szociálisan hátrányos helyzetű postás családok számára, ahol az 1 főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el a 140 000 Ft/főt. Ezesetben a postás munkavállaló nevére kiállított számla másolata alapján, utófinanszírozással téríti az Alapítvány a helyközi tömegközlekedés költségeit (BKV jegyek árát nem).

Az egyéni jelentkezők figyelmét felhívjuk arra, hogy a MÁV az Atlétikai VB idején 2023 Ft egységárú, kedvezményes jegyet vezet be 2023. augusztus 18-tól bármely állomásról Budapestre. Sajnos ez a visszaútra csak 2023. augusztus 19-től lesz igénybe vehető, de a MÁV-val folytatott egyeztetés alapján az „István, a király” előadás jegyének felmutatásával augusztus 18-án a jegypénztárak ki fogják adni a visszaútra is a 2023 Ft-os kedvezményes jegyet.

BELÉPŐJEGYEK ÁTVÉTELE

Egyéni jegyigény esetén az elnyert belépőjegyeket a helyszínen tudják a családok átvenni.

  • A csoportos jegyigény esetén az elnyert jegyeket az igénylőlapon megadott postacímre küldjük ki legkésőbb 2023. 08. 10-ig, a résztvevőknek történő kiosztás a csoporton belül történik.

 

FIGYELEM!

Az egyéni, családos jelentkezők figyelmét nyomatékosan felhívjuk arra, hogy abban az esetben, ha jegyeiket nem kívánják igénybe venni, azt minél előbb, legkésőbb az előadás napján 10.00–ig szíveskedjenek az istvanakiraly@pkalapitvany.hu e-mail címen jelezni a visszamondás okának megjelölésével. Ezzel nyílik lehetőség arra, hogy a felszabaduló jegyeket az Alapítvány az e célra kialakított „VÁRÓLISTA” alapján, másoknak fel tudja ajánlani.

A csoportok számára előzetesen kipostázott jegyek esetén a jelentkezési lapon megadott kapcsolattartók feladata lesz jelezni, ha a számukra megküldött jegyeket a jelentkezők mégsem tudják felhasználni, hogy ezen jegyek is felajánlhatók legyenek a „VÁRÓLISTÁSOK” számára.

További információ

A jelentkezéssel kapcsolatban további információ kérhető az istvanakiraly@pkalapitvany.hu e-mail címen, illetve a területileg illetékes támogatóktól az alábbiak szerint:

bottom of page