Halmos Béla koncertsorozat

2020. július 1. - szeptember 9.

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik az NKA Halmos Béla Program és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében létrejött népzenei koncertsorozat. Az estek a kuratórium tagjai által gondosan összeválogatott zenekarok koncertjeiből állnak.

JEGYÁR : 1000 FT

Helyfoglalás érkezési sorrendben!

KONCZ GERGELY ÉS BARÁTAI

2020.09.09. 20:00

Esőnap: 2020.09.10. 20:00

NÉPZENEI KONCERT A BENCZÚR KERTBEN

Koncz Gergely: “Évtizedek után 2019 elején lehetőséget kaptam még egyszer nyolc visai magyar ember lába alá zenélni. Lehetőség volt, hogy megpróbáljam, vajon jól gondolom-e: ezzel a három zenésszel tudnánk a lehető legjobban megközelíteni azt a muzsikát, ami mára a szülőhelyén is nagyon megváltozott, vagy ki is halt. S amit sok jó kolléga másképp hall, másképp érez. A vélt igazamat kerestem. Fekete Antal, Havasréti Pál és Liber Endre volt a segítség, ők az a három muzsikus, velük szerettem volna ezt megpróbálni, őket olyannak tudom, hallom. Ezen a lemezen szándékosan csak olyan dallamokat játszunk, amit már mindenki ezerszer hallott, jól ismer: nincs zsákbamacska. Most szándékosan nincs köztük se cigány-, se román eredetű. Azt a hangzást igyekszünk visszaadni, ahogy 1969 és 1985 közt muzsikáltak a palatkai zenészek tánc alá, odahaza, a saját vidékükön.

Jegyár: 1000 Ft